Share

postheadericon RITMIČKA GIMNASTIKA

 

Informacije i prijave kod trenera Nastasije Gvozdić na broj 065 88 12 380

Nastasija Gvozdić

Nastasija Gvozdić- bivša reprezentativka Srbije u ritmičkoj gimnastici koja je 4 puta za redom bila prvak Srbije, 3 godine Apsolutni sampion Srbije, te predstavnik Srbije na 2 evropska, 2 svetska prvenstva i Mediteranskim igrama u Tarragoni.

Nastasija je tri puta proglašena za najbolju gimnastičarku Srbije.

 

TERMINI

 

Četvrtak

17.30h do 18.30h

 

Subota

15.00h do 16.00h

 

P R O G R A M ritmičke gimnastike

 

Ritmička gimnastika je izuzetno lep i atraktivan sport, a od 1984. godine postao je i olimpijski. To je spoj gimnastike, baleta i pokreta uz muziku uz korišćenje odgovarajućih rekvizita (vijača, obruč, lopta, čunjevi i traka). Mnogi je svrstavaju i u umetnost. U Rusiji, odakle je i potekla, naziva se "Hudožestvena" gimnastika, što znači umetnička gimnastika i sa pravom se može reći da je jedan od najženstvenijih i najlepših sportova za devojčice.

Bavljenje ritmikom je moguće početi veoma rano, već od 3-4 godine života. Kod devojčica koje se bave ovim sportom podstiče i razvija motoričke i koordinacijske sposobnosti, gracioznost, krativnost i muzikalnost. Veoma pozitivno utiče na pravilan razvoj muskulature i pravilno držanje tela, a odlična je osnova i za kasnije bavljenje bilo kojim drugim sportom.

Lepota ritmike je u njenoj složenosti, jer vežbačica mora prvo da savlada svoje telo, zatim tehniku rekvizitom i sve to da uskladi sa muzikom. Uz lepe i šarene trikoe koji su danas deo modne industrije, kreativnost i maštovitost vežbačice i njenog trenera čini ritmiku veoma popularnim sportom na svim kontinentima. Lepota bavljenja sportom, druženje, ali i razvoj zdrave, samouverene osobe su prednosti koje ritmička gimnastika pruža devojčicama. Mnoga istraživanja potvrđuju da vežbanje uz muziku ima pozitivan uticaj i na razvoj inteligencije.

Vežbanje ritmičke gimnastike omogućava devojčicama da razviju svoju prirodnu razgibanost i učvrste mišiće celog tela. Zbog načina na koji se vežbe i pripreme izvode, stvaraju se dugački, vretenasti mišići zbog kojih telo izgleda vitko, ali ipak čvrsto. Čak i mnoge devojčice, punačke konstitucije uspeju da nakon određenog perioda vežbanja poboljšaju svoj izgled.

Individualne vežbe traju od 1'15" do 1'30". Na takmičenjima ritmičarke vežbaju sa 4, od postojećih 5 rekvizita, koji se periodično smenjuju prema pravilima Međunarodne federacije - FIG.

Grupne vežbe, u kojima uvak nastupa 5 vežbačica, traju maksimum 2'30". Svaka ekipa ima po dve vežbe. U jednoj, sve ritmičarke nastupaju sa istim rekvizitom, dok u drugoj imaju kombinaciju 3+2 rekvizita. Sa kojim rekvizitima se vežba, propisuje Međunarodna federacija - FIG.

Uz pomoć naših trenera, trudimo se da jedan od najlepših sportova za devojčice, ritmičku gimnastiku, širimo među našom decom i da što više njih uživa u brojnim blagodetima koje ona pruža.

Posete sajtu
134088
DanasDanas18
JučeJuče32
NedeljnoNedeljno84
MesečnoMesečno768
UkupnoUkupno134088
prijatelji
    
Translate
|