Share

postheadericon Ritmička gimnastika

Ritmička gimnastika - SK Ritam

KLIKOM OVDE POGLEDAJTE SNIMAK SA ČASA

TERMINE ĆEMO OBJAVITI NAKNADNO

 

kliknite na slike za video

Naša Batajničanka Nastasija Gvozdić sa Milenom Reljin -Trofej Beograda

Pogledajte snimak grupne vežbe OVDE

 

Ritmičku gimnastiku ćemo realizovati u saradnji sa klubom Ritam koji vodi naša najbolja ritmičarka svih vremena, Milena Reljin Tatić. Devojčice će vežbati sa trenerima kluba Ritam, a prema programu Milene Reljin.

TRENER IVANA RISTIĆ

Ivana Ristić, licencirani trener Ritmičke gimnastike, rodjena je 19.08.1981.god. u Jagodini. Završila Gimnaziju u Svilajncu.
Godine  2006. Diplomirala na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.
Ivana je nekadasnji takmičar u Sportskom plesu, koji svoje bogato plesno, takmičarsko  I iskustvo u nastupima uspešno prenosi na svojim časovima. Jos tokom studija pokazala veliko interesovanje za rad sa decom i omladinom u okviru brojnih sportsko-rekreativnih kampova I sportskih klubova kao što je
rad na programu rekreacije i animacije u letnjem košarkaškom kampu „Junior” na Kopaoniku; rad na obuci latino-američkog i standardnog plesa; program animacije i obuka plivanja u dečijem odmaralištu „Partizan Žarkovo” u Buljaricama; rad u Sokolskom drustvu „Zvezdara” (sportske aktivnosti osnovnog školskog uzrasta); učestvovanje u organizaciji Radničkih sportskih igara Čanj 2003; učestvovanje u organizaciji plesnih turnira i takmičenja u okviru Beogradskog Saveza Sportskog Plesa; nekadašnji takmičar sportskog plesa i još uvek aktivna u toj oblasti; učesnik u oblasti testiranja članova sportsko-rekreativnih klubova na FSFV-u; rad na programu ritmičke gimnastike u okviru kluba Ritam” Milene Reljin od 2007.godine.
Radi kao profesor fizičkog vaspitanja u Arapsko-lobiskoj skoli
Godine 2009.god postaje mama devojčice Tare, a 2014. Nadje.
Od 2012.godine je trener Dfitness studija.

 

P R O G R A M ritmičke gimnastike

Sportski klub "Ritam" je počeo sa radom u oktobru 2002. godine. Klub vodi naša najuspešnija rit mičarka svih vremen a, Milena Reljin Tatić.  Pored toga što je deset godina bila u svetskom vrhu (Olimpijada 1984. L.A.- 5. mesto, Olimpijada 1988. Seul - 9. mesto, Svetsko prvenstvo 1989. Sarajevo – 6. mesto, 35 puta prvak države, učesnik 4 evropska i 5 svetskih prvenstava), ima i petnaest godina trenerskog iskustva. Uz Maju Mandić, bivšu reprezentativku u grupnoj vežbi (Sarajevo ’89 i Atina ’91), u klubu radi još nekoliko kvalifikovanih trenera, bivših ritmičarki i diplomiranih profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Ritmička gimnastika je izuzetno lep i atraktivan sport, a od 1984. godine postao je i olimpijski. To je spoj gimnastike, baleta i pokreta uz muziku uz korišćenje odgovarajućih rekvizita (vijača, obruč, lopta, čunjevi i traka). Mnogi je svrstavaju i u umetnost. U Rusiji, odakle je i potekla, naziva se "Hudožestvena" gimnastika, što znači umetnička gimnastika i sa pravom se može reći da je jedan od najženstvenijih i najlepših sportova za devojčice.

Bavljenje ritmikom je moguće početi veoma rano, već od 3-4 godine života. Kod devojčica koje se bave ovim sportom podstiče i razvija motoričke i koordinacijske sposobnosti, gracioznost, krativnost i muzikalnost. Veoma pozitivno utiče na pravilan razvoj muskulature i pravilno držanje tela, a odlična je osnova i za kasnije bavljenje bilo kojim drugim sportom.

Lepota ritmike je u njenoj složenosti, jer vežbačica mora prvo da savlada svoje telo, zatim tehniku rekvizitom i sve to da uskladi sa muzikom. Uz lepe i šarene trikoe koji su danas deo modne industrije, kreativnost i maštovitost vežbačice i njenog trenera čini ritmiku veoma popularnim sportom na svim kontinentima. Lepota bavljenja sportom, druženje, ali i razvoj zdrave, samouverene osobe su prednosti koje ritmička gimnastika pruža devojčicama. Mnoga istraživanja potvrđuju da vežbanje uz muziku ima pozitivan uticaj i na razvoj inteligencije.

Vežbanje ritmičke gimnastike omogućava devojčicama da razviju svoju prirodnu razgibanost i učvrste mišiće celog tela. Zbog načina na koji se vežbe i pripreme izvode, stvaraju se dugački, vretenasti mišići zbog kojih telo izgleda vitko, ali ipak čvrsto. Čak i mnoge devojčice, punačke konstitucije uspeju da nakon određenog perioda vežbanja poboljšaju svoj izgled.

Individualne vežbe traju od 1'15" do 1'30". Na takmičenjima ritmičarke vežbaju sa 4, od postojećih 5 rekvizita, koji se periodično smenjuju prema pravilima Međunarodne federacije - FIG.

Grupne vežbe, u kojima uvak nastupa 5 vežbačica, traju maksimum 2'30". Svaka ekipa ima po dve vežbe. U jednoj, sve ritmičarke nastupaju sa istim rekvizitom, dok u drugoj imaju kombinaciju 3+2 rekvizita. Sa kojim rekvizitima se vežba, propisuje Međunarodna federacija - FIG.

Uz pomoć naših trenera, trudimo se da jedan od najlepših sportova za devojčice, ritmičku gimnastiku, širimo među našom decom i da što više njih uživa u brojnim blagodetima koje ona pruža.

Posete sajtu
67105
DanasDanas11
JučeJuče25
NedeljnoNedeljno91
MesečnoMesečno150
UkupnoUkupno67105
prijatelji
    
Translate
|